joi, 20 august 2009

intr-o zi pe banca, in parc

Stau si ma intreb ce s-ar intampla daca as disparea subit din viata tuturor?
Oare cum ar fi familia mea fara mine? Prietenii mei? Imi va simti cineva lipsa?
Va insemna absenta mea ceva? Prietenul meu?
Ce vor face toti?
Ma vor cauta? Cat timp?
Dar oare daca nu as fi existat deloc?
Daca liniile vietilor noastre nu s-ar fi intersectat?
Ar fi afectat linia si cursul vietii celor din reteaua care ne leaga?
Fiecare fiinta de pe Pamant face parte dintr-o retea , existenta lor se intersecteaza cu existenta altor fiinte..
Reteaua de care apartin eu oare cat de complexa si incalcita este?
The butterfly effect spune o chestie foarte interesanta.. Bataile aripilor unui fluture undeva intr-o padure poate provoca in partea opusa a Pamantului un tsunami...
E putin exagerata exemplificarea pe care am dat-o , dar daca ai vazut filmul sau chiar stii despre ce e vorba intelegi exact la ce ma refer si unde bat defapt.
Deci daca m-as evapora eu impreuna cu tot ce este legat de existenta mea, tot ce am facut, tot ce am spus. Cum ar fi aratat vietile celor cu care m-am intersectat pe parcursul vietii?
O parte din prietenele mele ar fi fost acum in cu totul atle situatii.
Una n-ar fi maritata, alta n-ar fi plans atatea nopti si alta ar fi fost pe aproape de sanatoriul de boli nervoase cu cateva tentative de suicid la activ.
Fostii mei prieteni? Majoritatea ar fi aproape neschimbati. Dar sunt vreo doi care m-au iubit candva si pe undeva am inca un coltisor cat de mic in mintea si inima lor, pentru ca si ei au locul lor in inima mea.

Oare ce turnura ar fi avut viata lor in absenta mea?
Prietenii mei? Cunostintele? N-ar fi fost prea mare schimbare. Prostii pot sa faca si fara mine. Sfaturi? Gaseau si in alta parte. - vorbele sunt usor de aruncat..
Cum zice sor-mea acum.. Daca nu as fi fost deloc, nimeni nu m-ar fi pierdut, reteaua nu s-ar fi alterat in nici un fel.,
Dar daca as fi disparut intr-un moment mai avansat al vietii reteaua care ne conecteaza pe toti s-ar fi alterat drastic.. "situatie cu plus si minus" cum spune Dora - sor-mea, una din ele.. a 2-a daca o luam cronologic- latura mai artistica a familiei..
Mai e Anca care a zis ca sunt nebuna ca am putut sa ma gandesc la ce am scris mai devreme - geamana Dorei si prima mea sora.. -chiar si juma de ora conteaza... mai ales la ele :))
Aa! si mai e micuta Alexandra.. "copy/paste" - copia mea.. geamana mea, cu 6 ani mai mica.. tot geamana mea e.. defapt cred ca ea e the evil twin.. sau ? eu sunt? de la mine a invatat tot.. chiar daca m-a depasit la un moment dat.. tare! nu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu